de VakantieConsument.nl

Zie ook Agadir:

Agadir

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Agadir

Agadir is een moderne badplaats in Marokko met een kilometers lang zandstrand. De stad zelf heeft weinig historie of cultuur te bieden, maar er zijn verschillende excursies mogelijk tijdens uw vakantie. U kunt er goed watersporten en ook het aanbod restaurants met terras zal u niet tegenvallen in de vakantie. Veel accommodaties in Agadir bieden verblijf op basis van all inclusive aan tijdens een vakantie. De meeste voorzieningen vindt u dan ook rondom uw hotelcomplex. Agadir is wel een goede uitvalbasis voor het maken van excursies in de omgeving. Bezoek gedurende uw vakantie de paleizen en moskeeën van Marrakech of sla uw slag in de vele winkels die de plaats rijk is.


°C

Het actuele weer in Agadir op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Agadir is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Agadir

Voor wie is Agadir als vakantiebestemming geschikt?

Door het aflopende strand en de vele mini clubs, zwembaden en speeltuinen bij de hotels is Agadir geschikt voor families met kleine kinderen. Sportievelingen vinden veel aanbieders van watersporten aan het strand en de meeste hotels beschikken over tennisbanen, basketbal-, voetbal en volleybalvelden.

Stranden en Zee Agadir

Het strand van Agadir is zo'n vijf kilometer lang. Het is een zandstrand dat langzaam afloopt in zee. Een aantal hotels heeft kleine delen van het strand afgezet als privégedeelte voor hun eigen gasten. Er ligt een lange boulevard met restaurants en winkeltjes langs het strand, er is een vogeltuin en een speelplaats voor kinderen. Watersporten die er beoefend kunnen worden zijn windsurfen, zeilen, jetskiën en varen met een catamaran.

Wat is er te doen?

Vanuit Agadir kunt u diverse excursies ondernemen zoals een jeep- en kamelensafari of een bezoek aan Marrakech met zijn paleizen en moskeeën. In het oude stadcentrum treft u veel moderne winkels met onder andere kleding, juwelen en souvenirs. La Médina D'Agadir is een Marokkaanse medina die volgens de oude bouwstijl is opgezet. Hier kunt u proeven van typische Marokkaanse gerechten en winkelen. De Jardim de Olhao is een Berberse tuin. De meeste hotels bieden eigen uitgaansgelegenheden, maar er zijn ook enkele bars en clubs te vinden in Agadir. In het museum voor Volkskunst kunt u volkskunst uit de Soussvallei bekijken.

Wat kost een vakantie naar Agadir?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Zonvakantie 199  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 4 aanbieders

Ligging en landschap

Agadir is een badplaats, gelegen aan de westkust van Marokko. In 1960 werd de plaats compleet verwoest door een aardbeving waarbij 15.000 mensen omkwamen en 5.000 mensen dakloos raakten. Een paar kilometer zuidelijker dan de oorspronkelijke plaats werd Agadir opnieuw opgebouwd, geheel gericht op toerisme. Het is dan ook een moderne stad met veel ruimte. Er zijn geen historische monumenten te vinden in Agadir, alleen in het oude stadscentrum Kasbah is nog een poort en wat oude muurdelen te zien.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.