de VakantieConsument.nl

Zie ook Algarve:

Algarve

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Algarve

De Algarve ligt in het zuiden van Portugal en biedt een perfecte combinatie van strand, natuur, cultuur, restaurants en (water)sport tijdens een vakantie. De kust is tamelijk toeristisch ingesteld terwijl het groene achterland ongerept lijkt. Er zijn vele culturele bezienswaardigheden te bezichtigen zoals kerken en kastelen. Wie graag enkele attracties opneemt in zijn vakantie, kan in de Algarve kiezen uit onder andere waterparken, een dierentuin en dolfinarium. Verder heeft vrijwel iedere badplaats diverse restaurants, terrasjes en bars. De Algarve wordt gezien als het golfparadijs van Europa en heeft tientallen golfbanen waar u in de vakantie een balletje kunt slaan.


°C

Het actuele weer in Algarve op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Algarve is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Algarve

Voor wie is Algarve als vakantiebestemming geschikt?

De Algarve is geschikt voor hen die de gehele vakantie op het strand en in de badplaatsen willen verblijven. Wie echter ook wat cultuur wil opsnuiven of wil wandelen in het groen is hier eveneens op zijn plaats. De vele attracties in het achterland maken het tevens een interessant gebied voor families met kinderen.

Stranden en Zee Algarve

De kustlijn van de Algarve is 170 km lang en bestaat uit rotsformaties, lange zandstranden en grotten. Ten westen van de plaats Faro liggen er kleine strandjes tussen de rotsen, ten oosten van Faro zijn de stranden lang. De kuststrook behoort in zijn geheel tot beschermd natuurgebied, het nationale park Ria Formosa. Maar liefst 47 stranden hebben een blauwe vlag (een internationaal teken van goede kwaliteit strand en zeewater) toegekend gekregen. Nabij Faro zijn dat onder meer Culatra-Mar, Ilha do Farol-Mar en Barreta. Bij Lagos hebben Luz, Meia Praia en Sra. da Rocha een vlag. Duiken is mogelijk in de Atlantische Zee bij de Algarve en vooral ideaal voor beginners die in de baaien relatief ondiep water treffen en weinig stroming. Andere populaire watersporten zijn windsurfen, kitesurfen en wakeboarden.

Wat is er te doen?

Culturele bezienswaardigheden in de Algarve zijn onder meer de 13e eeuwse burcht van Castro Marim. Dichtbij de plaats Évora staan in een kurkenbos de Menhirs van Almendres en Almasil staat bekend om de kerk São Lourenco dos Matos. Deze kerk wordt als de mooiste van de Algarve beschouwt en herbergt een tegeltableau van de barokschilder Oliveira Bernardes. Wie de zoute zee een dag wil verruilen voor zoet water en glijbanen kan in Aqualand bij Armação de Pêra terecht, bij de Aquashow in Quarteira en bij Slide & Splash in Lagoa. Bij Mochique ligt de dierentuin Omega Parque en het dolfinarium Zoomarine is gevestigd nabij Albufeira. De Algarve staat ook bekend als een golfparadijs en met meer dan dertig golfbanen is er voor iedere golfer wel een uitdaging te vinden.

Wat kost een vakantie naar Algarve?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Autovakantie 5  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 4 aanbieders
Vakantiepark 194  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 4 aanbieders
Zonvakantie 17 Geen vervoer, 2 dagen Vergelijk de 11 aanbieders

Ligging en landschap

De Algarve ligt in het zuiden van Portugal en grenst in het westen en zuiden aan de Atlantische Oceaan. In het oosten grenst het aan Spanje (door middel van de rivier de Rio Guadiana). In het noorden ligt de Portugese provincie Alentejo. Het totale gebied beslaat circa 6500 km2. Het landschap van de Algarve is heuvelachtig en wordt getekend door veel struikgewas, waaronder brem, heide en diverse kruiden. Bomen die er groeien zijn onder meer cipressen, dennen en platanen. Veel bos in het binnenland is in het verleden verwoest door bosbranden. In de boomgaarden verbouwt men naast sinaasappels en citroenen ook vijgen en olijven.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.