de VakantieConsument.nl

Zie ook Azoren:

Azoren

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Azoren

De negen eilanden die de archipel de Azoren vormen moeten nog worden ontdekt door toeristen. Wanneer u een rustige, zonnige vakantie wenst, bent u hier aan het juiste adres. De Azoren liggen 1500 km ten westen van Portugal, het land waartoe zij behoren. Het eiland Pico is een goede uitvalbasis voor een boottocht om walvissen te spotten. Ook bevatten alle eilanden speciale uitkijkposten. Het warme zeewater leent zich voor sportieve activiteiten tijdens uw vakantie. U kunt er (wind)surfen, zeilen, zwemmen en duiken. En zwemmen met dolfijnen. Op de eilanden is parasailing populair en kunt u golfen op Terceira en São Miguel. De Azoren zijn rijk aan thermale bronnen, vulkanen, kraters en kliffen. Het zijn groene eilanden met veel bloemen.


°C

Het actuele weer in Azoren op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Azoren is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Azoren

Voor wie is Azoren als vakantiebestemming geschikt?

Een vakantie naar de Azoren is vooral geschikt voor wie rust zoekt en van natuur wil genieten, maar ook een zonvakantie is goed mogelijk. U kunt er goed wandelen en watersporten beoefenen. Op São Miguel bevinden zich de botanische tuinen van Furnas en veertien kleurige kratermeren. Ook voor een zonvakantie kunt u naar de Azoren reizen. De eilanden beschikken echter alleen over een aantal kleine lavastrandjes, dus een echte strandvakantie is hier niet mogelijk. Diverse reisorganisaties bieden groeps- en rondreizen aan, waarbij verschillende eilanden worden aangedaan. Reizen naar de Azoren doet u per vliegtuig.

Stranden en Zee Azoren

De eilanden van de Azoren beschikken voornamelijk over kleine lavastrandjes, alleen het eiland Santa Maria heeft mooie witte zandstranden. Bijvoorbeeld Praia Formosa en São Lourenço. Laatstgenoemde is eveneens een populaire surflocatie. Wie graag een klein, intiem strand opzoekt vindt deze bij Prainha en Sul die slechts te voet bereikbaar zijn. Onder de zeespiegel ligt een vulkanisch onderwaterlandschap dat tezamen met grotten en wrakken duiken heel aantrekkelijk maakt. Noemenswaardige duikplekken zijn Ilhéu das Cabras en de Cemitério das Âncoras bij het eiland Terceira en Galera en Mosteiros bij São Miguel.

Wat is er te doen?

De Azoren hebben een aantal kleine musea. Op Faial vindt u Museau da Horta met miniatuurbeeldhouwwerken. Santa Cruz heeft Museau das Flores met scheepswrakken en op Terceira ligt een wijnmusuem. Vanuit de eilanden Pico, São Miguel en Faial vertrekken boten om dolfijnen, walvissen en potvissen te spotten. Terceira heeft kleurrijke, stomende geisers en São Miguel heilzame hete modderbronnen. De ruim dertig natuurreservaten bieden een gevarieerd scala aan wandelingen. U kunt door vulkaangangen lopen en kraters beklimmen. Om de natuur van bovenaf te bekijken kunt u op de Azoren deltavliegen.

Wat kost een vakantie naar Azoren?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Zonvakantie 335  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 5 aanbieders

Ligging en landschap

De Azoren zijn 1,5 keer zo groot als de provincie Utrecht. De archipel ligt in de Atlantische Oceaan en bestaat uit negen eilanden van vulkanische oorsprong. Samen vormen de eilanden een autonome regio binnen de republiek Portugal. Van noordwest naar zuidoost zijn dit de eilanden: Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira, São Miguel en Santa Maria.

Bevolking, religie en taal

De Azoren hebben 250.000 inwoners. De ruime meerderheid van de bevolking is katholiek. De officiële taal is Portugees.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.