de VakantieConsument.nl

Zie ook Baai van Napels:

Baai van Napels

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Baai van Napels

Wie alleen op zoek is naar de mooiste stranden en een blauwe zee tijdens zijn vakantie, kan betere keuzes maken dan de Baai van Napels in Italië. Wie echter zoekt naar een mix van zon, zand, cultuur, natuur, winkelen en restaurants vindt hier precies wat hij zoekt. De Napolitaanse keuken is beroemd, Napels behoort tot de beste winkelstad van Italië, de vulkaan de Vesuvius is indrukwekkend en Pompeii een culturele schatkamer.


°C

Het actuele weer in Baai van Napels op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Baai van Napels is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Baai van Napels

Voor wie is Baai van Napels als vakantiebestemming geschikt?

Reizen naar de Baai van Napels doet u om te genieten van het strand en de bijbehorende eilanden Capri en Ischia. Cultuurliefhebbers kunnen naast Pompeii hun hart ophalen in Herculaneum voor Romeinse overblijfselen en Ravello voor een middeleeuwse villa waar Wagner ooit woonde. Winkelen naar de laatste mode in Napels doet u in de wijken Via Toledo en Via Chiaia. Maar de stad heeft ook honderden kleine kunstwinkels. De inwendige mens wordt verwend in de vele restaurants die deze regio rijk is.

Stranden en Zee Baai van Napels

Het grootste gedeelte van de kustlijn van de Baai van Napels bestaat uit rosten, er zijn slechts enkele zandstranden te vinden. Bij de oude haven van Sorrento ligt een zandstrand, dat echter vaak gebruikt wordt door vissers en mensen met bootjes. Wel zijn er zonnesteigers. In Baia di Puolo en in Meta di Sorrento zijn wel zandstranden te vinden. Populaire watersporten in de baai zijn onder meer zeilen, surfen en kajakken.

Wat is er te doen?

U kunt per ferry of draagvleugelboot naar het eiland Capri gaan waar u historische kerken en tuinterrassen kunt bezichtigen. Vanuit de stad Anacapri kunt u een zitlift naar een hoge bergtop nemen voor een prachtig uitzicht over de Baai van Napels. Neemt u de boot naar het eiland Ischia, dan kunt u daar zonnen aan het strand of rusten in één van de meer dan honderd thermale bronnen. Of het 14e eeuwse kasteel Castello dÍschia bezichtigen. Cultuurliefhebbers zullen zeker een bezoek aan de ruïnes van Pompeii willen brengen. U treft er restanten van oude Romeinse tempels, amfitheaters, villa's en mozaïeken en beelden. De stad Napels heeft in het Nationaal Archeologisch Museum ook nog stukken uit Pompeii tentoongesteld.

Wat kost een vakantie naar Baai van Napels?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Autovakantie 19  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 6 aanbieders
Camping 212 Geen vervoer, 7 dagen Bekijk de aanbieder
Stedentrip 28  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 4 aanbieders
Zonvakantie 106 Geen vervoer, 3 dagen Vergelijk de 4 aanbieders

Ligging en landschap

De Baai van Napels ligt aan de westkust van Zuid-Italië, aan de Middellandse Zee. De eilanden Capri, Ischia en Procida liggen in de baai. Opvallend in het landschap achter de baai zijn de twee vulkanen, waarvan de Vesuvius de bekendste is en nog actief is. Verder wordt het gebied gekenmerkt door de vele grotten.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.