de VakantieConsument.nl

Zie ook Bonaire:

Bonaire

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Bonaire

Bonaire wordt een duikparadijs genoemd en behoort tot de top vakantie bestemmingen in de wereld voor duikers. Het eiland is omgeven door circa 300 km aan koraalrif. Bijna alle wateren rondom Bonaire zijn beschermd en behoren tot het Bonaire Marine Park. Playa Lechi, Pink Beach en Lac Bay zijn mooie, smalle zandstranden waar zonliefhebbers vertoeven tijdens hun vakantie. Windsurfers gaan vooral naar Lac Bay. Verder kunt u op Bonaire kajakken en waterskiën. In de hoofdstad Kralendijk staan veel Oudhollandse koloniale gebouwen en Fort Oranje die u tijdens uw vakantie kan bezoeken. De fauna op Bonaire heeft een aantal bijzonderheden. Zo is het eiland één van de weinige plaatsen ter wereld waar roze flamingo's broeden. En ook zeeschildpadden komen hier aan land om hun eieren te leggen.


°C

Het actuele weer in Bonaire op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Bonaire is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Bonaire

Voor wie is Bonaire als vakantiebestemming geschikt?

De zandstranden zijn niet zo groot, maar prima geschikt voor een zon- en strandvakantie. Bonaire is vooral een eiland voor mensen die in alle rust willen ontspannen. Het aanbod winkels en uitgaansgelegenheden is bescheiden. Families met kinderen hebben voldoende activiteiten om uit te kiezen tijdens een vakantie op Bonaire. Er zijn zelfs aangepaste 'duiklessen' met speciale materialen voor kinderen vanaf vijf jaar. Bonaire behoort tot de top vijf van beste duiklocaties ter wereld. Wie tijdens zijn vakantie in het Bonaire Marine Park wil duiken, zal eerst een testduik moeten maken. Ook moet er een pas gekocht worden die een jaar toegang tot de wateren biedt. Stellen die eens een andere trouwceremonie willen, kunnen elkaar het jawoord onder water geven. Natuurliefhebbers bezoeken één van de natuurparken die het eiland rijk is. Reizen naar Bonaire doet u per vliegtuig.

Stranden en Zee Bonaire

Bonaire beschikt over kleine zandstranden en niet overal is de zee geschikt om te zwemmen vanwege de hoge golven. Bij het strand van Lac Bay is de zee kalm genoeg om te zwemmen en elk weekend wordt er live muziek gespeeld. Surfen en kitesurfen zijn op dit strand favoriet. Playa Chikutu en Boka Kokolishi zijn gelegen aan de noordkust en goed geschikt voor wandelen langs de kustlijn. De zee is er absoluut ongeschikt om te zwemmen. Boka Bartol is geliefd bijduikers, ondanks de sterke stroming die er voorkomt. Playa Funchi in het westen wordt aanbevolen om te snorkelen. Het strand van Boka Slagbaai is een mengeling van zand en stenen. Wie een rustig strand zoekt, gaat naar 1000 Steps beach. De naam verklaart de rust, u zult een aardig eindje moeten wandelen om het strand te bereiken. Bachelor Beach heeft bij hoog water een heel klein strookje zand om op te liggen, maar de zee is hier veilig genoeg om te zwemmen. Het Bonaire Marine Park heeft 86 geregistreerde duikplaatsen en veel plekken zijn direct vanaf de kust toegankelijk.

LAATSTE NIEUWS: Clean Up Duik in Bonaire, 13-04-2010

Op 10 juli 2010 dalen er duikers af naar de zeebodem om de riffen rond Bonaire schoon te maken. Iedereen die een duikbrevet heeft mag meehelpen en wordt voorzien van gratis luchtflessen. Uiteraard gaat er een uitgebreide briefing aan de schoonmaak vooraf.


Meer vakantienieuws Bonaire

Wat is er te doen?

In het noordwesten van Bonaire kunt u het Washington Slagbaai National Park bezoeken, het eerste natuurpark van de Nederlandse Antillen. Het Goto meer is een reservaat waar duizenden flamingo's leven. Neemt u plaats op de uitkijkplaats voor een mooi uitzicht op het meer en haar bewoners. Ook de moeite waard zijn de Pekelmeer zoutpannen met zijn enorme zoutbergen. In het mangrovegebied bij Lac Cai kunt u kayaken waarbij een natuurgids u vertelt over alle bijzonderheden van de mangrove.

Wat kost een vakantie naar Bonaire?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Duikvakantie 70  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 3 aanbieders
Zonvakantie 658  prijs p.pers. Vliegtuig, 9 dagen Vergelijk de 2 aanbieders

Ligging en landschap

Bonaire is 1,8 keer zo groot als het eiland Texel. Het eiland ligt in de Caribische Zee op circa 60 km uit de kust van Venezuela. Het noordwesten van Bonaire is heuvelachtig en het midden bestaat uit een terrassenlandschap. Het zuiden van Bonaire bestaat uit een vrij vlak woestijnlandschap. De kust wordt omringd door koraalriffen. Er bevinden zich diverse nationale parken op Bonaire, waaronder het Washington Slagbaai Nationaal Park. Het omvat duinen, zoutmeren en bronnen. Er leven veel vogels, hagedissen en leguanen. Ook is er een flamingoreservaat. Voor de westkust ligt het onbewoonde eiland Klein Bonaire. Het is een wettelijk beschermd natuurgebied. Er bevinden zich belangrijke nestplaatsen voor zeeschildpadden en veel ongerepte koraalriffen. Het eiland is per boot bereikbaar.

Bevolking, religie en taal

Bonaire heeft 15.000 inwoners. Ruim 90% van de bevolking is katholiek. Er bestaat ook nog een kleine protestante gemeenschap. Nederlands is de officiële taal op Bonaire. Ook wordt er Papiaments gesproken. Veel bewoners spreken daarnaast ook nog Spaans en Engels.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.