de VakantieConsument.nl

Zie ook Calabrië:

Calabrië

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Calabrië

Er wordt wel gezegd dat Calabrië de mooiste kusten van Italië heeft. De kustlijn van Calabrie is grillig met prachtige zandstranden, hoge kliffen en intieme baaien. Het is een stukje ongerept Italië dat nog niet overspoeld is door toerisme, maar wat wel steeds meer in de belangstelling van vakantiegangers staat. U gaat naar Calabrie op vakantie voor rust en ontspanning. De natuur is er woest en overweldigend. Bezoekt u tijdens uw vakantie reis vooral het nationale park met bomen die honderden jaren oud zijn. De kleine dorpjes in het binnenland van Calabrie hebben verschillende cultuurschatten te bewonderen. Zoals manshoge Griekse beelden, een antiek theater en een kerkje uit de 10e eeuw.


°C

Het actuele weer in Calabrië op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Calabrië is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Calabrië

Voor wie is Calabrië als vakantiebestemming geschikt?

Een vakantie in Calabrië is meer geschikt voor avonturiers dan voor mensen die zich in luxe willen baden. Enige luxe is te vinden in een klein aantal all inclusive resorts, maar het binnenland is niet gericht op het ontvangen van toeristen. Vooral rust- en natuurliefhebbers zullen het naar hun zin hebben in Calabrië.

Stranden en Zee Calabrië

De regio Calabrië heeft ruim 780 km kustlijn en ruim 120 stranden. Meer dan de helft bestaat uit zandstranden. Vooral de kust aan de Tyrrheense Zee wordt geroemd om haar schoonheid en kristalheldere water. Noemenswaardig zijn onder andere de badplaatsen Praia a Mare, Scalea, Cirella, Amantea, Pizzo, Tropea, Diamante en Rosarno. Aan de Ionische kust is Crotone zeer de moeite waard.

Wat is er te doen?

De dorpen in het binnenland kennen over het algemeen weinig toeristische voorzieningen, maar er zijn voldoende bezienswaardigheden. In Locri Epizefiri vertellen ruïnes, onder meer van een antiek theater, over de tijd van de Griekse overheersing. In het dorpje Stilo zijn de Byzantijnse invloeden nog steeds zichtbaar. Bijvoorbeeld in het kerkje La Cattolica uit de 10e eeuw. In het Nationale Archeologische Museum in Reggio zijn twee levensgrote bronzen beelden te bewonderen van Griekse strijders uit het jaar 450 voor Chr. die uit zee zijn gevist. Natuurliefhebbers reizen naar het Sila massief in nationale park van Calabrië waar pijnbomen staan die meer dan vijfhonderd jaar oud zijn, veertig meter hoog en soms een omtrek hebben van zeven meter.

Wat kost een vakantie naar Calabrië?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Autovakantie 25  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 2 aanbieders
Zonvakantie 355  prijs p.accom. Geen vervoer Vergelijk de 2 aanbieders

Ligging en landschap

Calabrië is een regio in het zuiden van Italie, gelegen in de punt van de laars. In het noorden ligt de regio Basilicata, in het westen de Tyrrheense Zee en in het oosten de Ionische Zee. De totale oppervlakte van Calabrië bedraagt 15.080 km2. Meer dan 40% van het landschap bestaat uit bergen. In het noorden ligt het natuurpark Massiccio del Pollino met naaldbomen en snelstromende rivieren. Het midden van Calabrië is bedekt met loofbossen en kleine meren. Het landschap in het zuiden bestaat uit een afwisseling van steile afgronden en hoge bergen met zowel naald- als loofbomen.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.