de VakantieConsument.nl

Zie ook Chios:

Chios

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Chios

Het Griekse eiland Chios heeft vooral een vakantie met natuur, cultuur en rust te bieden. Hier vindt u geen drukke boulevards, uitgaansgelegenheden en winkelcentra. Wel heeft Chios intieme strandjes, pittoreske dorpjes, geurige citrusgaarden en mastiekstruiken. U kunt tijdens uw vakantie op dit Griekse eilandje Byzantijnse kastelen bezoeken en fresco's bezichtigen. Uiteraard kunt u op Chios heerlijk uit eten in diverse restaurants en een drankje drinken in een uitgaansgelegenheid, maar de opzet is kleinschalig. Hier gaat u op vakantie voor ontspanning in een aangename, warme omgeving.


°C

Het actuele weer in Chios op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Chios is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Chios

Voor wie is Chios als vakantiebestemming geschikt?

Reizen naar Chios doet u voor de typische Griekse sfeer. U geniet er van de natuur, kunt er van de Griekse geschiedenis en cultuur proeven en zonnen en zwemmen aan de kust. De toeristische voorzieningen zijn kleinschalig.

Stranden en Zee Chios

De stranden op Chios bestaan uit zowel zand als witte kiezelstenen. De stranden in het oosten van het eiland zijn het drukst bezocht, in het westen zijn stranden te vinden die u bijna helemaal voor uzelf hebt. Stranden met een blauwe vlag (een internationaal teken van goede kwaliteit strand en zeewater) zijn onder meer Karfas, Mega Limionas, Agia Fotini en Ormos Lo. Het strand van Tagma is geschikt voor windsurfers vanwege de sterke wind die er waait.

Wat is er te doen?

Voor een dosis cultuur reist u naar de gelijknamige hoofdstad Chios waar u een Byzantijns kasteel treft, oude koopmanshuizen en neoklassieke gebouwen. Ook kunt u er een archeologisch-, etnologisch- en volkenkundig museum bezoeken. In het dorp Volissos staat eveneens een Byzantijns kasteel. Het klooster Nea Moni ligt circa tien kilometer ten westen van Chios en bevat fresco's en 11e eeuwse mozaïeken. In het zuiden liggen twintig mastiekdorpen die allemaal op dezelfde wijze zijn ingedeeld. Pyrgi is de meest bijzondere met in het centrum huizen versierd met Xysta, geometrische vormen in zwart en wit. Voor wat uitgaansgelegenheden moet u in Chios stad en Karfás zijn waar verschillende cafés en discotheken te vinden zijn.

Wat kost een vakantie naar Chios?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Zonvakantie 288  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 5 aanbieders

Ligging en landschap

Chios is een Grieks eiland gelegen in de Egeïsche Zee. Het eiland ligt acht kilometer van de Turkse kust, is circa vijftig kilometer lang en maximaal dertig kilometer breed. Het landschap is bergachtig, waarbij het noorden vrij droog en dor is. Het midden van Chios bevat vruchtbare grond waar veel citrusplantages te vinden zijn. In het zuiden sieren vele olijfbomen en mastiekstruiken het landschap. Deze mastiekstruiken geven als enige ter wereld mastiekhars.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.