de VakantieConsument.nl

ANVR

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is een brancheorganisatie en geen consumentenorganisatie. Toch is het voor consumenten zinvol na te kijken of het reisbureau of de touroperator waar u uw reis wilt boeken lid is van de ANVR. U kunt leden herkennen aan het ANVR logo dat zij gebruiken. Lidmaatschap van de ANVR biedt de consument volgens de ANVR zes zekerheden.

Duidelijke reis- en boekingsvoorwaarden
De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit houdt in dat de bepalingen met betrekking tot betalen, annuleren en wijzigen van een reis in alle redelijkheid zijn opgesteld.

Financiƫle zekerheid
Alle leden van de ANVR hebben een verklaring van goed gedrag en zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Bij faillissement vergoedt de SGR volgens de voorwaarden schade zoals vooruitbetaalde reissommen.

Veilig en gezond reizen
Alle ANVR-reisondernemingen zijn aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Bij calamiteiten tijdens uw vakantie krijgt u kosten vergoed. Busreizen van ANVR-leden mogen alleen uitgevoerd worden met bussen welke aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen. Ook moeten de leden zich houden aan strenge regels om de risico's van legionella te vermijden. Tenslotte hebben alle ANVR-reisondernemingen informatie in huis over gezondheid, inentingen, reisdocumenten en reisadviezen.

Opleidingsplicht
De ANVR ziet er op toe dat de aangesloten reisagenten en touroperators hun personeel adequaat opleiden.

Verantwoord reizen
ANVR-leden hebben een milieubeleidsplan opgesteld en zien er daarnaast op toe dat aangeboden reizen verantwoord zijn.

Klachtenafhandeling
ANVR-reisondernemingen respecteren de uitspraken van de Geschillencommissie Reizen en de ANVR ziet er op toe dat de uitspraken worden nagekomen. Ook hebben alle leden een goede aansprakelijkheidsverzekering waarvan de ANVR de voorwaarden vaststelt.

Controle lidmaatschap ANVR
ANVR-reisondernemingen herkent u aan het ANVR-logo dat zij gebruiken op bijvoorbeeld website, brochure en correspondentie. Voor de meest actuele informatie gaat u naar de website van de ANVR waar u in de rechterkolom lidmaatschappen kunt controleren.