de VakantieConsument.nl

Autovignets buitenland

Wanneer u per auto of motor naar uw vakantiebestemming reist, heeft u in een aantal Europese landen een autovignet of tolpas nodig. Dit geldt voor Bulgarije, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland.

Autovignet Bulgarije
Sinds 1 januari 2005 is het verplicht bij gebruik van het Bulgaarse wegennet een vignet te hebben. Dit vignet is niet in Nederland te koop, maar kan bij alle Bulgaarse grensovergangen aangeschaft worden. U kunt kiezen uit een vignet voor één week, één maand of één jaar.

Autovignet Hongarije
Het is verplicht om bij gebruik van de Hongaarse autosnelwegen M1, M3, M5 en M7 een autovignet te hebben. Dit vignet is niet in Nederland te koop, maar kan bij alle Hongaarse grensovergangen, tankstations en bij de opritten van genoemde autosnelwegen aangeschaft worden. U kunt kiezen uit een vignet voor vier dagen, tien dagen, één maand of één jaar.

Autovignet Oostenrijk
Sinds 1997 is het verplicht om bij gebruik van de Oostenrijkse autosnelwegen een Autobahnvignet te hebben. Dit vignet is in Nederland bij de ANWB (winkel en online) te koop en bij alle Oostenrijkse snelweggrensovergangen. U kunt kiezen uit een vignet voor tien dagen, twee maanden of één jaar.

Autovignet Roemenië
Sinds 1 januari 2005 is verplicht om bij gebruik van de Roemeense autosnelwegen een autovignet (rovieneta) te hebben. Dit vignet is niet in Nederland te koop, maar kan bij alle Roemeense grensovergangen en grotere tankstations aangeschaft worden. U kunt kiezen uit een vignet voor één dag, zeven dagen, dertig dagen, zes maanden of één jaar.

Autovignet Slovenië
Sinds 1 juli 2008 is het verplicht bij gebruik van het Bulgaarse wegennet een vignet te hebben. Dit vignet vervangt de eerdere tolheffing en is niet in Nederland te koop. U kunt het aanschaffen bij de Sloveense grensovergangen, grotere tankstations en postkantoren. U kunt kiezen uit een vignet voor één week, één maand of één jaar.

Autovignet Slowakije
Het is verplicht om bij gebruik van de Slowaakse autosnelwegen een autovignet te hebben. Dit vignet is niet in Nederland te koop, maar kan bij alle Slowaakse grensovergangen en grotere tankstations aangeschaft worden. U kunt kiezen uit een vignet voor één week, één maand of één jaar.

Autovignet Tsjechië
Het is verplicht om bij gebruik van de Tsjechische autosnelwegen een autovignet te hebben. Dit vignet is niet in Nederland te koop, maar kan bij alle Tsjechische grensovergangen en tankstations aangeschaft worden. U kunt kiezen uit een vignet voor tien dagen, één maand of één jaar.

Autovignet Zwitserland
Het is verplicht om bij gebruik van de Zwitserse autosnelwegen (nationalstrassen) een Autobahnvignet te hebben. Dit vignet is in Nederland bij de ANWB (winkel en online) te koop en bij alle Zwitserse snelweggrensovergangen. Er is alleen een jaarvignet verkrijgbaar.