de VakantieConsument.nl

Email en internet in het buitenland

Mogelijk wenst u ook op uw vakantiebestemming toegang te hebben tot uw e-mail en wilt u internet inzetten als handige informatiebron. Veel mobiele telefoons zijn tegenwoordig uitgerust met internet- en e-mailmogelijkheden. Ook laptops met een internetabonnement zijn praktisch en anders kunt u mogelijk (veelal tegen betaling) gebruik maken van WiFi spots. Wie geen geschikte mobiele telefoon of laptop mee heeft, kan toch het web op in een internetcafé of mogelijk via een computer in de accommodatie.

E-mail en internet via laptop
Wanneer u de laptop meeneemt op reis, kunt u met de laptop internetten en e-mailen. U heeft hiervoor een mobiel internet voor de laptop abonnement voor nodig met USB stick of datakaart. Heeft u zo'n een internetabonnement voor uw laptop, houdt u er dan rekening mee dat de tarieven in het buitenland hoger zijn dan Nederland. Uw eventuele onbeperkte abonnement geldt niet over de landsgrenzen. Er wordt afgerekend per MB, waarbij de prijs kan oplopen tot € 10,00 euro of meer per MB. Er zijn accommodaties die een WiFi verbinding bieden waarbij u (tegen betaling) gebruik kunt maken van het netwerk van de accommodatie. Uw laptop dient in dit geval voorzien te zijn van een Wi-Fi netwerkkaart die vaak al standaard is ingebouwd. In sommige gevallen is het gebruik van WiFi gratis.

E-mail en internet via mobiele telefoon
Een internetabonnement voor de mobiele telefoon kan over het algemeen ook in het buitenland gebruikt worden om te surfen en e-mails te verzenden en te ontvangen. Ook hier geldt dat uw abonnement alleen in Nederland geldig is en dat de kosten apart in rekening gebracht zullen worden. Ook deze tarieven kunnen behoorlijk oplopen.

E-mail en internet via externe aanbieders
In zogeheten cybercafés of internetcafés kunt u tegen betaling gebruik maken van computers met een internetverbinding. Zo kunt u via webmail e-mail bekijken en verzenden en surfen op het net. Voor het gebruik van webmail heeft u veelal een wachtwoord nodig, het is praktisch om voor vertrek dit wachtwoord in te stellen. Ook een groot aantal hotels, campings en vakantieparken biedt de mogelijkheid om (betaald) gebruik te maken van internet. Thuis kunt u voor vertrek naar uw reisbestemming adressen opzoeken van internetcafés in de buurt van uw accommodatie.