de VakantieConsument.nl

Geneesmiddelenpaspoort

Wanneer u medicijnen gebruikt en deze mee wilt nemen op reis, kan het verstandig zijn om een geneesmiddelenpaspoort aan te vragen. Hierin wordt de samenstelling en de werking van uw medicijnen genoteerd in elf Europese talen. Ook bevat het gegevens over eventuele ziekten, aandoeningen, behandelende artsen en wie er in nood gewaarschuwd dient te worden. De officiƫle benaming van het geneesmiddelenpaspoort is het Europees Medisch Paspoort (EMP).

Geen drugs
Het drugsbeleid verschilt per land en wat hier in Nederland als medicijn wordt bestempeld, kan over de grens gezien worden als drugs. Niet alle medicijnen worden in alle landen als zodanig erkent. Ook om te voorkomen dat er problemen ontstaan bij het meenemen van uw medicijnen wanneer u op vakantie gaat, kunt u het geneesmiddelenpaspoort aanvragen. Hiermee kunt u de douane van uw vakantiebestemming duidelijk maken dat u medicijnen bij u hebt en geen drugs.

Een Europees Medisch Paspoort is tegen een kleine vergoeding onder andere verkrijgbaar bij huisartsen, apotheken, medisch specialisten en de GGD.