de VakantieConsument.nl

SGR

In 1983 werd de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) opgericht, als eerste in Europa. In Nederland zijn ruim vijfduizend reisorganisaties aangesloten bij de SGR. De Stichting Garantiefonds Reisgelden garandeert elk jaar voor meer dan 7 miljard euro aan vooruitbetaalde reisgelden, waarvan jaarlijks slechts een klein gedeelte hoeft te worden uitgekeerd.

SGR-garantie
Wie zijn vakantie boekt bij een reisorganisatie die aangesloten is bij de SGR, kan aanspraak maken op de SGR-garantie. Bijvoorbeeld wanneer de reisorganisatie waar u een vakantie heeft geboekt failliet gaat of in de financiƫle problemen geraakt. Dit kan voor aanvang van uw reis gebeuren, maar ook terwijl u al op uw vakantiebestemming bent en uw verblijf of terugreis niet betaald zijn door de reisorganisatie. In deze gevallen staat de Stichting Garantiefonds Reisgelden garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgt ervoor dat uw verblijf of terugreis worden betaald. Uiteraard geldt deze garantie alleen wanneer u boekt bij een reisorganisatie die aangesloten is bij de SGR. Hier zijn voor de consument geen extra kosten aan verbonden.

Controle lidmaatschap SGR
Reisondernemingen, aangesloten bij de SGR, herkent u aan het SGR-logo dat zij gebruiken op bijvoorbeeld website, brochure en correspondentie. Het is raadzaam om voor het overgaan tot een boeking na te gaan of een reisonderneming daadwerkelijk aangesloten is bij de SGR. Via de website van de SGR Stichting Garantiefonds Reisgelden kunt u in de linkerkolom deelname aan de SGR controleren. Ook publiceert de SGR op de website berichten over SGR deelnemers die financieel onvermogen hebben aangemeld.