de VakantieConsument.nl

Zie ook Corfu:

Corfu

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Corfu

Corfu is het groenste eiland van Griekenland, heeft zowel kiezel- als zandstranden, genoeg watersportmogelijkheden en enkele culturele bezienswaardigheden. De kust is geschikt voor vakanties van families met kinderen en vooral in de hoofdstad van Corfu is het aanbod restaurants groot. U kunt er zelfs een culinaire stadswandeling maken en ook het aantal winkels is er ruim. Voor cultuurhistorische uitstapjes tijdens uw vakantie bezoekt u het paleis van Sissi of een kerk uit de 16e eeuw. Een vakantie op het Griekse eiland Corfu biedt u de kans een mix te maken van zon, strand, zee, cultuur, natuur en ontspanning.


°C

Het actuele weer in Corfu op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Corfu is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Corfu

Voor wie is Corfu als vakantiebestemming geschikt?

Corfu is een prima bestemming voor gezinnen vanwege de kindvriendelijke stranden. Natuurliefhebbers genieten in de lente van meer dan vierhonderd bloeiende planten en bloemen zoals klaprozen, goudsbloemen, blauwe anemonen en orchideeën. De bloemen trekken weer bijzondere vlindersoorten aan. In het zuidwesten ligt het Korissionmeer waar veel trekvogels hun toevlucht zoeken. Ook voor culturele uitstapjes is Corfu een geschikte vakantiebestemming.

Stranden en Zee Corfu

De kustlijn van Corfu is 217 km lang en er zijn zowel zandstranden als stranden met kiezelstenen. Aan de oostkust liggen voornamelijk baaien met kiezelstranden, in het westen liggen de mooiste zandstranden. Het overgrote gedeelte van de stranden loopt langzaam af in zee. Er zijn veel stranden met een blauwe vlag (een internationaal teken van goede kwaliteit strand en zeewater) waaronder Kommeno, Dassia, Roda, Sidari, Kondogialos, Issos en Agios Gordios. Er kan gedoken worden vanaf Corfu en ook zeilen en windsurfen behoren tot de mogelijkheden.

Wat is er te doen?

U kunt het Achilleion bezoeken, het zomerverblijf van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth (Sissi) met prachtige paleistuinen. In Corfu-stad bevinden zich 15e eeuwse vestingwerken en een archeologisch- en Byzantijns museum. Ook de Agios Spirodonos, een kerk uit de 16e eeuw is een bezoek waard vanwege de plafondschilderingen en een sarcofaag van de beschermheilige van Corfu. Sportievelingen kunnen aan de westkust nog een balletje slaan op de golfbaan. Er worden verschillende boottochten aangeboden waarbij u stopt in kleine baaitjes om een verfrissende duik te nemen. Ook varen er boten uit met glazen bodem zodat u zonder nat te worden van de onderwaterwereld kunt genieten.

Wat kost een vakantie naar Corfu?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Vakantiepark 319  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Bekijk de aanbieder
Zonvakantie 167  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 8 aanbieders

Ligging en landschap

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Het behoort tot de Ionische eilanden. Corfu ligt ten noordwesten van het Griekse vasteland en twee kilometer van Albanië. Het heeft een oppervlakte van 593 km2 en meet van noord tot zuid 62 km. Het breedste gedeelte is 28 km. Corfu is het gehele jaar groen en staat bekend om de vele olijfbomen die er groeien. Het landschap is heuvelachtig met in het noorden bergen, in het midden valleien en een laagvlakte in het zuiden.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.