de VakantieConsument.nl

Zie ook Costa de la Luz:

Costa de la Luz

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Costa de la Luz

Aan de Costa de la Luz hoeft u geen drukke boulevards en massatoerisme te verwachten. De nadruk ligt hier meer op de schoonheid van de stranden en de natuur. Het is zeker mogelijk om er goed uit te gaan en te winkelen en ook het aanbod restaurants is goed te noemen. Het is allemaal stukken minder massaal dan aan enkele andere Spaanse costa's. Door de stevige wind vanuit zee is de Costa de la Luz een populaire vakantie bestemming voor windsurfers.


°C

Het actuele weer in Costa de la Luz op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Costa de la Luz is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Costa de la Luz

Voor wie is Costa de la Luz als vakantiebestemming geschikt?

Een vakantie aan de Costa de la Luz is geschikt voor mensen die in rust van strand en zee willen genieten, maar wel waarde hechten aan een volwaardige vakantiebestemming. Liefhebbers van watersporten kunnen er hun hart ophalen. U kunt kennismaken met het echte Spaanse leven wanneer u het binnenland intrekt en authentieke dorpjes bezoekt.

Stranden en Zee Costa de la Luz

De Costa de la Luz is aan de Atlantische Oceaan gelegen en heeft daarom altijd te maken met een westenwind vanuit zee. Dit trekt met name veel windsurfers aan. Badplaats Tarifa wordt zelfs weleens de surfhoofdstad van Europa genoemd. Er bevinden zich meer dan 40 stranden langs de Costa de la Luz waarvan het grootste gedeelte uit fijn zand bestaat. Voor intieme, beschutte strandjes gaat u naar Roche waar kleine, rotsachtige inhammen bescherming bieden tegen de wind. Voor een strand met verschillende faciliteiten in de zomer moet u op het strand van El Palmar zijn. De kustweg bevat daarnaast veel restaurants en bars. Op het brede strand van Playa de los Bateles worden in het hoogseizoen strandtenten opgezet en is er een strandwacht aanwezig.

Wat is er te doen?

Sportievelingen reizen naar Tarifa waar u kunt wind- en kitesurfen, duiken, deltavliegen, mountainbiken en klimmen op de Betisberg. Voor een stap terug in de geschiedenis bezoekt u Cadiz, mogelijk de oudste stad van Europa. Er staat een kathedraal geheel gebouwd in Barokstijl en ook het Museo de Cadiz is de moeite waard met onder meer schilderijen van Rubens. Cadiz herbergt ook een waterpretpark, Aqualand Bahía. In Jerez vindt u mooie botanische tuinen.

Wat kost een vakantie naar Costa de la Luz?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Autovakantie 33  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 2 aanbieders
Zonvakantie 285  prijs p.pers. Vliegtuig, 13 dagen Vergelijk de 5 aanbieders

Ligging en landschap

De Costa de la Luz ligt aan de Atlantische Oceaan en loopt van Gibraltar tot Portugal. De kust bestaat hoofdzakelijk uit zandstranden met af en toe enkele rotsen. De stranden worden omgeven door dennenbossen en in het achterland bevinden zich zoutpannen en drassige gebieden.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.