de VakantieConsument.nl

Zie ook Cuba:

Cuba

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Cuba

Cuba heeft ruim driehonderd stranden, veel vakantie resorts, bijzondere architectuur en historische steden te bieden. De witte zandstranden en het warme klimaat zijn prima geschikt voor een zonvakantie. Varadero wordt gezien als de belangrijkste badplaats van Cuba. Het aanbod aan watersportfaciliteiten is hier groot en er zijn diverse restaurants en bars te vinden. Ook de vakantie oorden Playa Pesquero, Playa Esmeralda en Guardalayaca zijn populair. Het oude koloniale verleden van Cuba is nog voelbaar in steden als Cienfuegos, Santiago de Cuba, Trinidad, en in het oude deel van Havana. In de hoofdstad Havana kan de cultuurliefhebber vele oude kerken, forten en musea bezoeken tijdens zijn vakantie reis.


°C

Het actuele weer in Cuba op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Cuba is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Cuba

Voor wie is Cuba als vakantiebestemming geschikt?

Cuba heeft de juiste ingrediënten voor een zon- en strandvakantie, maar ook cultuur- en natuurliefhebber veel te bieden. De all inclusive vakantie wordt veelvuldig aangeboden in Cuba. De meeste resorts zijn in Havana en Varadero te vinden. Het verblijf is vooral ideaal voor families met kinderen vanwege de kinderzwembaden, de aanwezigheid van speciale animatieteams en babysitservice. Wie meer wil ervaren van de cultuur van Cuba, boekt een rondreis, alleen of met een groep. U bezoekt de architectonische hoogstandjes in Havana, rijdt langs koffie-, bananen- en cacaoplantages en krijgt een rondleiding door een sigarenfabriek. Natuurliefhebbers bezoeken tijdens hun vakantie de Vinalesvallei of één van de zes nationale parken. Daar treft u onder andere koningspalmen aan die tot veertig meter hoog kunnen groeien. Reizen naar Cuba doet u per vliegtuig.

Stranden en Zee Cuba

De kust van Cuba bestaat uit witte zandstranden en de zee heeft een gemiddelde temperatuur van 27° C. De zichtbaarheid loopt soms tot wel 35 meter en de onderwaterwereld omvat koraal, gezonken Spaanse galjoenen, schildpadden en tropische vissen. De Caribische Zee heeft het rustigste water en de meeste koralen, de Atlantische Zee is onstuimiger. Esmaralda Beach is populair bij duikers en het naastgelegen Blanco Beach is geschikt voor snorkelen. Bij Santa Lucia Beach ligt het langste koraalrif van het westelijke halfrond met meer dan 35 duiklocaties. Om de bekende toeristenplaats Varadero ligt een strand van bijna twintig kilometer lang met afwisseling door grotten en lagunes. Bij Cayo Coco Beach leven meer dan 30.000 roze flamingo's in het wild. Watersportliefhebbers reizen naar Racho Luna Beach.

LAATSTE NIEUWS: Cuba nieuw verkeersbureau in Nederland, 23-10-2009

Cuba heeft een eigen verkeersbureau voor de Benelux gekregen dat gevestigd is in Rotterdam. In 2008 gingen ruim 34.000 Nederlanders op vakantie naar Cuba en het verkeersbureau zal proberen dat aantal te verhogen.


Meer vakantienieuws Cuba

Wat is er te doen?

Voor vissen bekijken zonder snorkel of duikpak, kunt u in Havanna het Nationaal Aquarium bezoeken. Verder kunt u er naar het Hemingway Museum en het Karl-Marx museum gaan, de botanische tuin bezichtigen of de dierentuin bekijken. Voor culturele bezienswaardigheden in Havanna gaat u naar Castillo del Morro, een volledig gerestaureerde 16e eeuwse vesting of Castillo de la Real Fuerza. Catedal de San Cristóbal de la Havana is gebouwd in barokstijl in 1748. De historische centra van Cienfuegos en Camagüey staan op de werelderfgoedlijst net als het kasteel San Pedro de la Roca in Santiago de Cuba.

Wat kost een vakantie naar Cuba?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Fietsvakantie 2225  prijs p.pers. Vliegtuig, 18 dagen Bekijk de aanbieder
Groepsreis 1695  prijs p.pers. Vliegtuig, 15 dagen Vergelijk de 3 aanbieders
Rondreis 1239  prijs p.pers. Vliegtuig, 9 dagen Vergelijk de 4 aanbieders
Zonvakantie 411 Vliegtuig Vergelijk de 5 aanbieders

Ligging en landschap

Cuba is 2,7 keer zo groot als Nederland. Het ligt voor de kust van Florida in de Caribische Zee. De republiek Cuba bestaat uit het hoofdeiland Cuba en een aantal eilandengroepen met circa 1600 eilandjes. In het noorden grenst Cuba aan de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. In het oosten ligt de zeestraat Windward Passage en in het zuiden de Caribische Zee. Aan de westkant ligt de Straat Yucatan. Cuba is vrij vlak, met in het zuidoosten de bergketen Sierra Maestra. De kustlijn is grillig met baaien, koraalriffen, moerassen, kliffen en zandstranden. Het landschap wordt voornamelijk gesierd door palmbomen en cirrus- en tabakplantages.

Bevolking, religie en taal

Cuba heeft 11,2 miljoen inwoners. Het grootste deel van de bevolking is rooms-katholiek. Ook wordt de Santería gepraktiseerd, een religie die alleen op Cuba en Puerto Rico voorkomt. Verder zijn er kleine groepen Cubanen protestants, joods en moslim. De officiële taal op Cuba is Spaans. In de grotere hotels wordt ook Engels gesproken.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.