de VakantieConsument.nl

Zie ook Curaçao:

Curaçao

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Curaçao

Curaçao is een populaire vakantie bestemming op de Antillen. Aan de west- en zuidkust van Curacao zijn talloze beschutte baaien te vinden met mooie zandstranden. In combinatie met aangename temperaturen rond de 28° C, leent Curacao zich goed voor een zonnige vakantie aan het strand. U kunt tijdens uw vakantie kennismaken met de geschiedenis van Curacao in Kura Hulanda. Dit antropologische museum toont een overzicht van de diverse culturen op Curacao. Reizen naar het eiland om te duiken wordt rijkelijk beloond met prachtige koraalriffen en diverse scheepswrakken.


°C

Het actuele weer in Curaçao op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Curaçao is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Curaçao

Voor wie is Curaçao als vakantiebestemming geschikt?

Een vakantie op Curaçao is bestemd voor mensen die van een strandvakantie houden, maar zeker ook voor hen die willen genieten van cultuur en natuur. Het eiland bezit alle ingrediënten voor een geslaagde zon- en strandvakantie. Het merendeel van de accommodaties zijn kindvriendelijk en geschikt voor families met kinderen. Het kristalheldere water is geschikt om te duiken en te snorkelen. U geniet in deze onderwaterwereld van koraal, kleurige vissen en scheepswrakken. De natuurliefhebber kan de rijke flora en fauna van het Christoffel Park per jeep ontdekken. En bij Sint Willibrordus ligt een natuurreservaat waar flamingo's voorkomen. Cultuurzoekers kunnen zich door een gids door de grotten van Hato laten leiden en de 1500 jaar oude grottekeningen bekijken. Willemstad heeft diverse musea en een drie eeuwen oude synagoge te bieden. Wie van rust houdt tijdens zijn vakantie, spreidt zijn handdoek op een klein intiem strandje nabij één van de vele baaien. Reizen naar Curaçao doet u per vliegtuig.

Stranden en Zee Curaçao

De kust van Curaçao heeft zowel brede zandstranden als intieme strandjes in besloten inhammen. In het westen zijn de meeste kleine inhammen tevinden, die boca's worden genoemd. Aan de zuidkust liggen de grote zandstranden met de meeste voorzieningen. Het rustige strand van Playa Kalki is een goede plaats om te duiken en te snorkelen. Westpunt Beach is vol bedrijvigheid vanwege de visvangsten en bezaaid met kiezelstenen. Vanaf Playa Kenepa Grandi kan naar het rif gezwommen worden als u in goede conditie bent. Voor een echt familiestrand moet u op de Kleine Knip zijn. Port Marie beschikt over parasols, een bar met terras, douches en toiletten. Ook Cas Albao en Hook's Hut beschikken over deze faciliteiten. De golfbreker in zee bij Kontiki Beach maakt het strand en het water geschikt voor kleine kinderen. Seaquarium Beach is het hippe strand van Curaçao. Duikers vinden in het Curacao Underwater Park aan de oostkust een gemarkeerde route die u langs de mooiste plekken onder water leidt.

LAATSTE NIEUWS: Noodweer op Curaçao, 02-11-2010

Na het voorbij komen van de tropische storm Tomas kreeg Curacao te maken met noodweer in de vorm van hevige regenval en zwaar onweer. Op veel plaatsen in ruim de helft van de gebruikelijke jaarlijkse hoeveelheid neerslag gevallen. Wegen zijn afgezet, er zijn problemen met de elektriciteitsvoorziening en scholen houden hun deuren gesloten.


Meer vakantienieuws Curaçao

Wat is er te doen?

Wie liever zijn hoofd boven water houdt tijdens zijn vakantie, bezoekt het Curaçao Sea Aquarium. Hier leven onder meer pijlstaartroggen, haaien en zee schildpadden. Ook de dierentuin Parke Tropikal in Damacor is een bezoek waard. Dichtbij Willemstad bevinden zich de grotten van Hato met enorme stalactieten. Rond het jaar 500 zouden de Arawak indianen in de grotten hebben gewoond. Voor een dosis natuurschoon reist u naar het Christoffel Park in het westen van Curaçao waar orchideeën groeien en tropische vogels nesten. Voor culturele bezienswaardigheden kunt u in Willemstad zeven musea bezoeken, waaronder het Joods Cultureel-Historisch Museum, het Slavernij Museum en het Munten Museum. Daarnaast vindt u op het eiland nog Fort Amsterdam, Fort Beekenburg en Fort Nassau.

Wat kost een vakantie naar Curaçao?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Duikvakantie 65  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 7 aanbieders
Vakantiepark 599  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 3 aanbieders
Zonvakantie 599  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 6 aanbieders

Ligging en landschap

Curaçao is 2,7 keer zo groot als het eiland Texel. Het ligt in de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela. Curaçao behoort tot de Nederlandse Antillen en is het grootste eiland. De enige stad op het eiland is Willemstad, de hoofdstad. De noordkust bestaat uit rotsen van kalksteen, het westen bestaat uit een uitgestrekt heuvellandschap. Het oosten is daarentegen vrij vlak. Aan de zuidkant van Curaçao bevinden zich de mooie stranden en baaien. Het eiland heeft zes natuurlijke havens, ontstaan daar waar de zee de koraalkalk heeft uitgehold. Over de haven van Willemstad, Schottegat, wordt wel gezegd dat het de grootste natuurlijke haven ter wereld is.

Bevolking, religie en taal

Curaçao heeft 137.000 inwoners. Ruim 90% van de bevolking is katholiek. Er is tevens een kleine protestantse gemeenschap. De officiële taal op Curaçao is Nederlands. De voertaal is Papiaments. Ook spreken de meeste mensen goed Spaans en Engels.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.