de VakantieConsument.nl

Zie ook Dominicaanse Republiek:

Dominicaanse Republiek

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Dominicaanse Republiek

De stranden in de Dominicaanse Republiek zijn een plaatje: parelwitte zandstranden met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. In het noorden liggen onder andere Playa Dorada en Cabarete en de oostkust heeft de vakantie stranden van Punta Cana. In het zuiden liggen de badplaatsen Boca Chica en Bayahibe. De vele rots- en koraalformaties maken de Dominicaanse Republiek geschikt voor duiken tijdens uw vakantie. Samana biedt een duikplek voor de gevorderde duikers. Verder is de Dominicaanse Republiek erg vruchtbaar wat bijzondere flora en fauna oplevert. Voor een avontuurlijke invulling van uw vakantie reis kunt u survivaltochten maken in de jungle, bergbeklimmen, paragliden en wildwatervaren.


°C

Het actuele weer in Dominicaanse Republiek op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Dominicaanse Republiek is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Dominicaanse Republiek

Voor wie is Dominicaanse Republiek als vakantiebestemming geschikt?

De Dominicaanse Republiek leent zich prima voor een zon- en strandvakantie. Daarnaast hebben de vele nationale parken en bijzondere fauna natuurliefhebbers veel te bieden. Wie in alle rust van een zonnige vakantie wil genieten, kiest voor de oostkust. Of voor het zuidelijk gelegen Juan Dolio. Voor meer vertier reist u naar de noordkust met plaatsen als Sosua en Luperon. U heeft de keuze uit diverse soorten accommodaties. Van kleinschalige, intieme hotels tot luxueuze all inclusive resorts met tal van faciliteiten. Veel hotels zijn ingericht om families met kinderen te ontvangen. De Dominicaanse Republiek biedt de mogelijkheid om uw officiële duikdiploma's te behalen, maar heeft ook genoeg in petto voor de gevorderde duiker. Natuurliefhebbers reizen naar de Dominicaanse Republiek om te genieten van de diversiteit die het land bied. Er zijn maar liefst 17 nationale parken. In Lago Enriquillo, in het zuidwesten, vindt u een zoutwatermeer met flamingo's, leguanen en krokodillen. En op het schiereiland Samaná kunt u in januari en februari bultrugwalvissen zien. Reizen naar de Dominicaanse Republiek doet u per vliegtuig.

Stranden en Zee Dominicaanse Republiek

Vooral aan de noord- en zuidkust van de Dominicaanse Republiek liggen kilometers lange witte zandstranden met palmbomen. De stranden in het zuiden zijn over het algemeen net iets mooier dan in het noorden. Het schiereiland Samana is ideaal voor rustzoekers, hier treft u nog verlaten stranden, met kokospalmen die voor aangename schaduw zorgen. De zee bij het strand van Sosua is door de hoge golven geschikt voor surfen en zeilen. Het Playa Grande strand is door een reismagazine ooit op een lijst met de mooiste tien stranden ter wereld geplaatst. Dit heeft zeker te maken met de klippen en koraalformaties die er liggen. Ook dit strand is geliefd bij surfers. De koraalriffen rondom de Dominicaanse Republiek maken duiken een aangename bezigheid. U kunt er nachtduiken, duiken in grotten en duiken naar scheepswrakken. Rondom het eiland liggen ruim vierhonderd wrakken.

LAATSTE NIEUWS: Ruim 32.000 mensen vluchten voor orkaan, 24-08-2011

De orkaan Irene heeft ruim 32.000 mensen in de Dominicaanse Republiek op de vlucht doen slaan. Hevige regenval en harde windstoten maken dat mensen een veilig onderkomen zoeken. De orkaan zet koers naar de zuidoostkust van Amerika.


Meer vakantienieuws Dominicaanse Republiek

Wat is er te doen?

In de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek Santo Domingo kunt u de 16e eeuwse Catedral de Santa Maria la Menor bezichtigen. Het heeft veertien kapellen en heeft barokke, gotische en renaissancistische elementen. Ook in de stad gelegen is de Faro a Colon, de vuurtoren van tien verdiepingen die ter ere van Columbus is gebouwd. In de toren zijn tentoonstellingen rondom Columbus en zijn reizen te zien. Ook een bezoek waard is het museum van Koninklijke Huizen, Het Museo de las Casas Reales. In het 16e eeuwse gebouw worden onder meer objecten tentoongesteld uit Spaanse galjoenen die vastliepen voor de kust. In Puerto Plata staat op de Monte Isabel de Torres (780 m) een kolossaal Christusbeeld. Een kabelbaan brengt u naar de top voor een mooi uitzicht. De natuurliefhebber kan in de Dominicaanse Republiek kiezen uit meer dan dertig natuurreservaten en nationale parken. Jaragua is het grootste nationale park met onder meer pelikanen, flamingo's en grotten met inheemse inscripties.

Wat kost een vakantie naar Dominicaanse Republiek?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Duikvakantie 39  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 6 aanbieders
Zonvakantie 492 Vliegtuig Vergelijk de 5 aanbieders

Waarschuwing!

Toeristen zijn in de Dominicaanse Republiek steeds vaker het slachtoffer van berovingen. Het advies luidt kostbaarheden als foto- en filmapparatuur en sieraden onopvallend bij u te dragen. Wees alert op voorbij rijdende motorrijders die u kunnen beroven en pas op bij het pinnen.
Vanwege de slecht onderhouden wegen en het ontbreken van straatverlichting wordt afgeraden na zonsondergang buiten Santo Domingo auto te rijden.
Drughandel komt veelvuldig voor in de Dominicaanse Republiek, terwijl er op handelen en smokkelen zeer hoge straffen staan. Toeristen worden regelmatig benaderd om als koerier op te treden. Op de internationale vliegvelden wordt intensief gecontroleerd.
Tussen juni en november kunnen er orkanen en tropische stormen voorkomen in de Dominicaanse Republiek. Het is raadzaam de berichtgeving in de media te volgen en vooraf informatie in te winnen over het gebied waar u naar toe wilt reizen.

Kijk voor de uitgebreide en meest actuele informatie op Reisadvies Dominicaanse Republiek Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ligging en landschap

De Dominicaanse Republiek is 1,4 keer zo groot als Nederland. Het ligt op het eiland Hispaniola, samen met Haïti. Het noordoosten grenst aan de Atlantische Oceaan. Het zuiden ligt aan de Caribische Zee. Het landschap is divers met bergen, woestijn, valleien, regenwouden en zandstranden. In het noorden zijn veel palm- en bananenbomen te vinden. In het zuiden staan veel suikerrietvelden.

Bevolking, religie en taal

De Dominicaanse Republiek heeft 9,4 miljoen inwoners. Ruim 95% van de bevolking is rooms-katholiek. In praktisch elk dorp staat een kerk en geestelijken hebben nog steeds grote invloed op de inwoners. De officiële taal van de Dominicaanse Republiek is Frans. In toeristische gebieden wordt ook Engels gesproken.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.