de VakantieConsument.nl

Zie ook Fortaleza & Natal:

Fortaleza & Natal

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Fortaleza & Natal

De kustplaatsen Fortaleza en Natal in Brazilië staan vooral bekend om hun uitgebreide uitgaansmogelijkheden. Live muziek, clubs, discotheken en bars sieren de straten en boulevards van deze twee plaatsen. Daarnaast staat Natal bekend als één van de schoonste en veiligste grote steden van Brazilie. De zandstranden zijn wit en breed en omzoomd door duinen. De restaurants zijn ruim vertegenwoordigd en ook voor een portie cultuur tijdens de vakantie zit u in Fortaleza en Natal goed. Fortaleza en Natal zijn beide prima zonvakantie bestemmingen.


°C

Het actuele weer in Fortaleza & Natal op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Fortaleza & Natal is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Fortaleza & Natal

Voor wie is Fortaleza & Natal als vakantiebestemming geschikt?

Een vakantie in Fortaleza en Natal zal mensen die op zoek zijn naar muziek, dansen en uitgaan vast bevallen. De historische centra van de steden bieden echter ook voldoende mogelijkheden tot het maken van culturele uitstapjes. Natuurliefhebbers vinden buiten de stad mogelijkheden om te wandelen door het groen. Om uit te gaan kunt u strandwijk Praia da Iracema bezoeken. Hier geniet u elke maandagavond van de forró, een typische dans met bijbehorende muziek uit het noordoosten van Brazilië. Op donderdagavond gaat u voor krabspecialiteiten en live muziek naar het strand van Praia do Futuro. In de laatste week van juli wordt er in Fortaleza Fortal gevierd, een lokaal carnavalsfeest. In Natal bezoekt u de promenade Praia das Artistas voor de grote dansclubs of Albatroz in het centrum waar de forró en samba klinken. Uitgaan dichtbij het strand doet u op de boulevard Erivan França van Ponta Negra. Een feest dat aan carnaval doet denken wordt in Natal in de eerste week van december gevierd: Carnatal.

Stranden en Zee Fortaleza & Natal

De meeste stranden in Brazilië zijn wit en breed en dat is nabij Fortaleza en Natal niet anders. Opvallend zijn hier de hoge zandduinen. In Fortaleza zijn onder meer de stranden Praia de Iracema en Praia do Meireles populair. Deze stranden zijn goed uitgerust met veel restaurants en bars. Beira Mar ligt aan een boulevard in het centrum van Fortaleza waar Brazilianen graag wandelen en flaneren. Buiten de stadsgrenzen van Fortaleza zijn eveneens mooie stranden te vinden. Circa 8 km richting het zuiden ligt Praia do Futuro, een breed zandstrand met duinen en veel strandtenten. Op donderdagavond blijven deze strandtenten tot laat geopend en is er live muziek. Praia das Dunas is populair bij surfers. Populaire stranden ten noorden van Fortaleza zijn onder meer Cumbuco en Tabuba.
Het belangrijkste strand van Natal is Ponta Negra. Het 4 km lange zandstrand heeft een gezellige boulevard. Duikers en snorkelaars zoeken hun heil ten noorden van Natal waar het koraalrif bij eb droogvalt. Hierdoor ontstaan er natuurlijke zwembaden.

Wat is er te doen?

Wie even genoeg heeft van zand en zout water kan een duik nemen in het waterpretpark Beach Park nabij het strand Praia das Dunas. Fortaleza heeft tal van culturele bezienswaardigheden te bieden. In het centrum is een fort te bezichtigen, er is een volksmuseum, een museum voor moderne kunst en een historisch museum. In de wijk Praia de Iracema ligt de Centro Cultural Dragão do Mar waar muziekconcerten, theater, films en exposities te bezoeken zijn. Architectuurliefhebbers bekijken in Natal barokke koloniale gebouwen, musea, kerken en pleinen. Of het oude fort uit 1598, gebouwd inde vorm van een ster, Forte dos Reis Magos. Een mooie trip door de natuur maakt u bij Morro Branco, langs canyons, gekleurde rotswanden en hoge duinen.

Wat kost een vakantie naar Fortaleza & Natal?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Zonvakantie 614  prijs p.pers. Vliegtuig, 9 dagen Bekijk de aanbieder

Ligging en landschap

Fortaleza en Natal zijn twee kustplaatsen gelegen in het noordoosten van Brazilië. Fortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará en Natal is de hoofdstad van de deelstaat Rio Grande do Norte. Beide steden bevinden zich aan de kust van de Atlantische Oceaan. Natal heeft ruim 2,5 miljoen inwoners, terwijl Natal een kleine 800.000 inwoners heeft. Natal staat bekend als de meest schone en veilige grote stad van Brazilië.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.