de VakantieConsument.nl

Zie ook Fuerteventura:

Fuerteventura

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Fuerteventura

Voor de mooiste zandstranden van de Canarische Eilanden gaat u naar Fuerteventura op vakantie. Het strand loopt op veel plaatsen geleidelijk af in zee en de passaatwind zorgt voor verkoeling en goed surfweer. Het landschap van Fuerteventura is droog en woestijnachtig, maar het beschermde duinengebied El Jable is een bezoekje waard. Tevens kunt u een botanische tuin bezichtigen op dit Canarische Eiland. Voor kinderen heeft een vakantie op Fuerteventura naast waterpret ook kamelen en tropische dieren te bieden. Het aanbod uitgaansgelegenheden en winkels is voldoende voor een gevarieerde vakantie, maar enigszins bescheiden te noemen.


°C

Het actuele weer in Fuerteventura op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Fuerteventura is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Fuerteventura

Voor wie is Fuerteventura als vakantiebestemming geschikt?

Een vakantie op Fuerteventura zal vooral zon- en strandliefhebbers bevallen. Het eiland is erg droog, dus de natuur is niet zo indrukwekkend als op bijvoorbeeld La Palma en La Gomera. Fuerteventura beschikt over voldoende restaurants en winkels, maar voor het echte shoppen en stappen moet u hier niet zijn. Wie in alle rust van mooi strandweer wil genieten, zit echter goed op Fuerteventura. Het eiland is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, daar veel stranden langzaam aflopen in de zee.

Stranden en Zee Fuerteventura

Fuerteventura heeft meer dan 60 stranden die tot de mooiste van de Canarische Eilanden behoren. In tegenstelling tot de andere eilanden is het overgrote deel van de stranden hier bedekt met goudkleurig zand in plaats van met grind en zwart zand. Windsurfers vermaken zich het best aan de oostkust, vooral tussen Costa Calma en Jandia. Caleta de Fustes ligt aan een baai en de beschutte ligging maakt het geschikt voor beginnende surfers. De stranden van Corralejo en Caleta de Fustes zijn populair bij families met kinderen vanwege de veiligheid en goede voorzieningen. Voor een rustig strand bezoekt u Cofete waar u echter beter niet in zee kunt zwemmen. De kust aan de westzijde van Fuerteventura is grillig en de stroming maakt zwemmen daar op veel plaatsen onveilig.

Wat is er te doen?

Populaire toeristencentra op Fuerteventura zijn Corralejo, Caleta de Fustes, Costa Calma en Jandia. Nabij Corralejo is een nationaal park te vinden met zandduinen. Fuerteventura heeft verder drie golfbanen waar u ontspannen een balletje kunt slaan. In het eco-museum La Alcogida is het traditionele landleven te zien. In Betancuria ligt het archeologisch- en etnografisch museum dat een beeld schetst van de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Het Oasis Park is in La Lajita te vinden. Het herbergt onder meer het grootste kamelenreservaat van Europa, tal van tropische dieren en een botanische tuin.

Wat kost een vakantie naar Fuerteventura?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Vakantiepark 274  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 3 aanbieders
Zonvakantie 194  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Vergelijk de 6 aanbieders

Ligging en landschap

Fuerteventura is na Tenerife het op één na grootste Canarische eiland. Het landschap is woestijnachtig en relatief vlak. Alleen in het noorden liggen enkele groene dalen en in het midden zijn oases te vinden. In het zuiden van schiereiland Jandia ligt een moerasgebied dat tot beschermd gebied is verklaard, evenals het noordoostelijk gelegen duinengebied El Jable. In het noorden en midden van het eiland liggen kale heuvels en lage bergen tot circa 625 m hoogte.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.