de VakantieConsument.nl

Zie ook Turkije:

Turkije

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Turkije

Turkije biedt veel verschillende vormen van vakantie. Een strandvakantie gevuld met bars, discotheken en andere uitgaansgelegenheden is goed mogelijk. Maar ook in alle rust genieten van zon, zee en authentieke dorpjes kan. Turkije is gelegen in twee verschillende werelddelen, Europa en Azië. Dat maakt het cultuuraanbod heel divers. U kunt tijdens uw vakantie ruines van kerken en kloosters bekijken, maar ook grotwoningen en opgravingen bij Efeze en Side. Istanbul vormt het bruisende middelpunt van Turkije wat kunst en cultuur betreft. U kunt er terecht voor opera's, ballet, films, concerten en tentoonstellingen. Ook natuurliefhebbers reizen niet voor niets voor een vakantie naar Turkije. Er bestaan meer dan dertig Nationale Parken en velen bevatten ongerepte natuur. Wie van winkelen houdt, kan op de vele bazaars en markten voordelig kleding, schoenen en goud aanschaffen.


°C

Het actuele weer in Turkije op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Turkije is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Turkije

Voor wie is Turkije als vakantiebestemming geschikt?

Het klimaat en de vele zandstranden van Turkije lenen zich prima voor en zon- en strandvakantie. Maar ook voor cultuur- en natuurliefhebbers is Turkije een goede vakantiebestemming. Vooral all inclusive vakanties zijn populair. De kosten van de vakantie zijn overzichtelijk en alle faciliteiten bevinden zich nabij de accommodatie. Families met kinderen worden er veelal vermaakt met speciale animatieprogramma's. De ligging aan maar liefst vier verschillende zeeën maakt Turkije ideaal voor een zon- en strandvakantie. Jongeren kiezen veelal voor een combinatie van zon, zee en uitgaan. De accommodatie is daarbij vaak van ondergeschikt belang. Aan de kust verblijven de meeste toeristen in hotels en appartementen. Landinwaarts zijn mooie vakantiehuizen te huur. Cultuurliefhebbers bezoeken de diverse musea met veelal indrukwekkende collecties. Of ze genieten van moskeeën, ruines en de Hadrianuspoort in de oude havenstad Antalya. Wandelaars kunnen een meerdaagse trektocht in het zuiden van Turkije maken langs een eeuwenoude route: de Lycian way. Maar ook natuurliefhebbers kunnen te voet genieten van bijzondere flora en fauna. Bijvoorbeeld van een vlinderstrand. Wie niet alleen wil reizen, kan kiezen voor één van de vele aangeboden groepsreizen. Samen met mensen met dezelfde interesses bezoekt u bezienswaardigheden en onderneemt u diverse activiteiten. De reis naar Turkije voor een vakantie wordt vrijwel altijd per vliegtuig afgelegd.

LAATSTE NIEUWS: Zware aardbeving oosten Turkije, 23-10-2011

In het oosten van Turkije heeft een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter plaatsgevonden. Er is sprake van meer dan 200 doden, ruim 1.300 gewonden en vele vermisten. De plaats Ercis is het zwaarst getroffen.


Meer vakantienieuws Turkije

Wat kost een vakantie naar Turkije?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Cruise 461  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Bekijk de aanbieder
Groepsreis 695  prijs p.pers. Vliegtuig, 5 dagen Vergelijk de 3 aanbieders
Rondreis 164  prijs p.pers. Vliegtuig, 3 dagen Vergelijk de 6 aanbieders
Stedentrip 6  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 8 aanbieders
Zonvakantie 88 Vliegtuig Vergelijk de 8 aanbieders

Waarschuwing!

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan om waakzaam te zijn wanneer u naar Turkije reist. Met name in de grote steden en toeristencentra bestaat de kans op gewelddadige incidenten en terroristische aanslagen nu de strijd tegen de PKK is opgelaaid. Vooral in zuidoost Turkije is de situatie onrustiger geworden. Reizen naar het zuidoosten is mogelijk, uitgezonderd de grensstreek met Irak waar militairen een bufferzone hebben ingesteld.
De wegen zijn over het algemeen in slechte staat waardoor het afgeraden wordt na zonsondergang over de weg te reizen.
Wanneer u overweegt deel te nemen aan risicosporten, maakt u dan gebruik van erkende en als goed bekendstaande organisaties. Er zijn de laatste jaren toeristen omgekomen aan de zuidkust van Turkije bij het parachutespringen, hanggliding en raften.

Kijk voor de uitgebreide en meest actuele informatie op Reisadvies Turkije Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ligging en landschap

Turkije is 23 keer groter dan Nederland. Het land ligt op twee continenten: Europa en Azië. Het grootste gedeelte van Turkije (ca. 97%) ligt in het werelddeel Azië en heet Anatolië. Het grenst aan Syrië, Iran, Irak, Georgië en Armenië. Het Europese deel heet Oost-Thracië en grenst aan Griekenland en Bulgarije. Turkije ligt verder aan vier zeeën: de Middellandse Zee, de Zwarte Zee, de Egeïsche Zee en de Zee van Marmara. Het midden van Turkije is een hoge, soms woestijnachtige, hoogvlakte. In het oosten liggen inactieve vulkanen, in het noordoosten het Pontisch gebergte met bossen. De zuidelijke regio bestaat uit uitgestrekte laaglanden en het Taurusgebergte.

Bevolking, religie en taal

Turkije telt 71 miljoen inwoners, waarvan 99,8 % van de bevolking voor de islam als religie heeft gekozen. Bij een bezoek aan een moskee gelden kledingvoorschriften. Zo mag er niet teveel blote huid zichtbaar zijn en moeten schoenen worden uitgetrokken. De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden spreekt men over het algemeen ook Engels of Duits.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.