de VakantieConsument.nl

Zie ook Spanje:

Spanje

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Spanje

Spanje staat in de top drie van best bezochte landen voor een vakantie reis ter wereld. Dit komt door de diversiteit en het aangename klimaat. De stranden aan de Costa del Sol kennen 325 dagen zon en een gemiddelde watertemperatuur van 18º C dus ideaal voor een zonvakantie. De Costa Blanca heeft ook rotsstranden waar het tijdens de vakantie prettig snorkelen en duiken is. Reizen naar de Canarische Eilanden is het gehele jaar aangenaam door de warme temperatuur. Steden als Barcelona en Madrid bieden een mix van cultuur, winkelen, gastronomie en uitgaan. Doordat de Pyreneeën een natuurlijke afsluiting vormen met de rest van Europa, groeien er unieke planten en bloemen in Spanje. Ook de Spaanse fauna is bijzonder. Nergens in Europa vindt men zoveel vlinders als in Spanje. Verder leven er nog wolven, beren, lynxen en veel soorten roofvogels. En Spanje herbergt één van de grootste vogelreservaten.


°C

Het actuele weer in Spanje op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Spanje is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Spanje

Voor wie is Spanje als vakantiebestemming geschikt?

Spanje heeft bijna iedere vakantieganger wel iets te bieden, ook de natuur- en cultuurliefhebber. De costa's zijn ideaal voor een zon- en strandvakantie. Jongeren vinden aan de kust volop uitgaansmogelijkheden. Families met kinderen kiezen voor een vakantie aan de Costa Blanca vanwege de stranden die langzaam aflopen in zee. De all inclusive formule wordt zeker aan de kust volop aangeboden. Mensen die rust zoeken reizen naar Formentera. Dit paradijselijke eiland is alleen vanaf Ibiza per boot bereikbaar. De flora en fauna van Spanje is uitgebreid en op vele plaatsen uniek te noemen. Cultuurliefhebbers mogen Barcelona eigenlijk niet overslaan. De stad bevat meer dan dertig musea en indrukwekkende bouwwerken van befaamde architecten, waaronder Gaudi. Aan de kust worden voornamelijk hotels en appartementen als accommodatie aangeboden. Maar Spanje is ook geschikt om te kamperen, waarbij een bungalowtent of stacaravan gehuurd kan worden. Vakantiehuizen zijn te boeken van eenvoudig ingericht tot luxueuze onderkomens met privé zwembad. Vakantieparken zijn over het algemeen kleinschalig opgezet. Diverse reisorganisaties bieden georganiseerde rond- en groepsreizen aan, samengesteld aan de hand van interesses. Wie houdt van een actieve vakantie kan Spanje te voet (wandelen of bergbeklimmen) of per fiets (vooral mountainbiken) ontdekken. Het onderwaterleven rondom de Spaanse kust is een duik meer dan waard. Een duikerspak is door de aangename watertemperatuur niet nodig. Met meer dan 250 golfbanen heeft Spanje een half miljoen speeluren per jaar te bieden. Reizen naar Spanje kan per auto, bus of vliegtuig.

LAATSTE NIEUWS: Stakingen Iberia tussen 9 april en 20 juli, 27-03-2012

De pilotenvakbond van Iberia heeft bekend gemaakt dat de piloten van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia weer gaan staken. In de periode van 9 april tot 20 juli wordt er elke maandag en vrijdag gestaakt. Dit als protest tegen de low-cost maatschappij Iberia


Meer vakantienieuws Spanje

Wat kost een vakantie naar Spanje?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Autovakantie 5  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 7 aanbieders
Camping 20  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 4 aanbieders
Cruise 589 Vliegtuig, 10 dagen Bekijk de aanbieder
Fietsvakantie 530 Geen vervoer Bekijk de aanbieder
Groepsreis 1395  prijs p.pers. Vliegtuig, 12 dagen Bekijk de aanbieder
Rondreis 255 Geen vervoer, 8 dagen Vergelijk de 3 aanbieders
Stedentrip 6  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 10 aanbieders
Vakantiepark 116  prijs p.accom. Geen vervoer Vergelijk de 7 aanbieders
Wandelvakantie 895  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Bekijk de aanbieder
Zonvakantie 27 Geen vervoer, 2 dagen Vergelijk de 11 aanbieders

Ligging en landschap

Spanje ligt in het zuidwesten van Europa. Het land vormt samen met Portugal, Gibraltar en Andorra het Iberische schiereiland. Spanje is twaalf keer zo groot als Nederland. In het noorden grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra. Het noordwesten ligt aan de Atlantische Oceaan. Aan de westzijde ligt Portugal en in het zuiden bevindt zich de Middellandse Zee en Gibraltar. Ook de Balearen (Middellandse Zee) en de Canarische Eilanden (Atlantische Oceaan) horen bij Spanje. Het vasteland van Spanje bestaat voor tweederde uit een groot plateau, de Meseta, met een gemiddelde hoogte van 600 meter. Verder kent het land veel gebergtes, waaronder de Pyreneeën en het steile Iberisch Randgebergte. De dertien Canarische eilanden zijn van vulkanische oorsprong.

Bevolking, religie en taal

Spanje telt 45 miljoen inwoners. Het grootste gedeelte van de bevolking is rooms-katholiek, daarnaast bestaan er ook enkele kleine protestante bevolkingsgroepen. De officiële taal van Spanje is Spaans, ook wel Castilliaans genoemd. Er bestaan echter ook nog vier officiële regionale talen: Catalaans, Baskisch, Galicisch en Arangees.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.