de VakantieConsument.nl

Zie ook Thailand:

Thailand

google maps
Alleen kaart Met Foto's Met Wikipedia

Waarom op vakantie naar Thailand

Thailand heeft elke vakantieganger wel iets van zijn gading te bieden. Langgerekte witte zandstranden waar gezellige drukte overheerst of totale rust regeert. Op het populaire vakantie eiland Phuket kunt u Patong Beach bezoeken met uitgebreide boulevard en roerig nachtleven. De stranden bij Krabi en op het eiland Koh ademen juist een ontspannen sfeer uit. Het zeewater is helder en warm en een duik waard. U vindt er koraalriffen, grotten, bontgekleurde vissen en schildpadden. Verder kunt u tijdens uw vakantie reis door Thailand tal van historische attracties bekijken. Reizen naar het noordoosten van Thailand levert enkele goed bewaarde Khmermonumenten op, waaronder een groot tempelcomplex. In Sukhothai en Ayutthaya zijn indrukwekkende ruïnes te vinden. Ook heeft Thailand vijf monumenten op de werelderfgoedlijst staan en meer dan vijftig nationale parken. Tenslotte is het land ideaal voor mensen die gedurende hun vakantie graag winkelen. Grote winkelcentra zijn er in overvloed en veelal zijn producten aantrekkelijker geprijsd dan thuis.


°C

Het actuele weer in Thailand op $datum

Het verwachte weer voor vandaag in Thailand is met een maximum temperatuur van °C en een minimum temperatuur van °C. ()

Bekijk de 14 daagse weersverwachting en de klimaatgegevens van Thailand

Voor wie is Thailand als vakantiebestemming geschikt?

Reizen naar Thailand is bestemd voor cultuur- en natuurliefhebbers, maar zeker ook voor mensen die van een zon- en strandvakantie houden. Families met kinderen kunnen zich prima vermaken tijdens een vakantie in Thailand. Er zijn voldoende stranden die langzaam in zee aflopen, zoals op Koh Samui. In de badplaats Pattaya vindt u een pretpark. De hoofdstad biedt eveneens activiteiten die met kinderen ondernomen kunnen worden. U kunt er een oceanium en dierentuin bezoeken en een groot openluchtzwembad. Cultuurliefhebbers die tijdens hun vakantie Bangkok aandoen kunnen kiezen uit driehonderd tempels, pagodes en paleizen. In Kanchanaburi bevindt zich de beruchte spoorlijn over de rivier de Kwai. Wie rust zoekt vindt dat mogelijk in de beste spa's op Phuket en Koh Samui. Of door te wandelen door één van de vele natuurparken. Uitgaan in Thailand kunt u doen in de bar van uw hotel, in beer gardens en pubs. Ook zijn er veel karaokebars te vinden en discotheken. In de grote steden treft u bars aan waar livemuziek wordt gespeeld. Diverse reisorganisaties bieden groeps- en rondreizen door Thailand aan zodat u een maximum aantal bezienswaardigheden kunt aandoen. Voor de ontspanning kunt u deze reizen verlengen met een zon- en strandvakantie. Er bevinden zich diverse duikscholen langs de kust en de onderwaterwereld zal duikers niet teleurstellen. Reizen naar Thailand doet u per vliegtuig.

LAATSTE NIEUWS: Luchthaven Don Muang te Bangkok weer in gebruik, 07-03-2012

Na een sluiting van ruim vier maanden vanwege zware overstromingen, is de luchthaven Don Muang in Bangkok weer in gebruik genomen. De luchthaven wordt alleen nog gebruikt voor binnenlandse vluchten. De renovatie heeft meer dan 50 miljoen dollar gekost.


Meer vakantienieuws Thailand

Wat kost een vakantie naar Thailand?

Soort vakantie VanafBetreft Vergelijk
Fietsvakantie 2245  prijs p.pers. Vliegtuig, 15 dagen Bekijk de aanbieder
Groepsreis 1199  prijs p.pers. Vliegtuig, 15 dagen Vergelijk de 4 aanbieders
Rondreis 798 Geen vervoer, 15 dagen Vergelijk de 7 aanbieders
Stedentrip 320  prijs p.nacht Geen vervoer Vergelijk de 4 aanbieders
Vakantiepark 1003  prijs p.pers. Vliegtuig, 8 dagen Bekijk de aanbieder
Zonvakantie 594  prijs p.pers. Vliegtuig, 9 dagen Vergelijk de 5 aanbieders

Waarschuwing!

Niet-essentiële reizen naar de vier zuidelijke provincies Yala, Narathiwat, Pattani en Songkhla worden ontraden. Sinds begin 2004 vinden hier regelmatig aanslagen plaats. Het gaat daarbij om bomaanslagen, brandstichting en gerichte moordaanslagen. Treinreizen in de zuidelijke provincies worden eveneens ontraden. De situatie langs de noordelijke en noordwestelijke Thaise grens met Myanmar/Birma kan onrustig zijn. Het (ter plaatse) inwinnen van actuele informatie wordt aanbevolen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kijk voor de uitgebreide en meest actuele informatie op Reisadvies Thailand Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ligging en landschap

Thailand is 14 keer zo groot als Nederland. Het grenst in het noordwesten en westen aan Myanmar, in het noordoosten en oosten aan Laos. Het zuidoosten ligt aan Cambodja en het zuiden aan Maleisië. Langs de Golf van Thailand loopt een hele lange kustlijn en een kortere kustlijn is langs de Andamanzee te vinden. De eilanden Phuket en Koh Samui behoren ook tot het grondgebied van Thailand. Het landschap van Thailand is in vier verschillende gebieden te delen. Het noorden is bergachtig, hier bevinden zich uitlopers van de Himalaya. De hoofdstad Bangkok ligt in het centrale laagland, een belangrijk industriegebied en centrum van de rijstteelt. Het noordoosten van Thailand is droog en de zuidelijke landtong is heuvelachtig en groen.

Bevolking, religie en taal

Thailand heeft 65 miljoen inwoners. Ruim 95% van de bevolking is boeddhist (Theravada- of Hinayana-boeddhisme). Ongeveer 4% is moslim. De officiële taal is Thai. Ook wordt er Chinees en Maleis gesproken. In grote winkelcentra en internationale hotels spreekt men ook vaak Engels.

Hulptip
Linksboven in de kaart kunt u met de pijltjes de kaart verschuiven en met '+' en '-' in- en uitzoomen. Rechtsbovenin kunt de soort kaart kiezen en hiernaast kunt u kiezen of u ook foto's of Wikipedia-informatie op de kaart wilt zien.